VetEmbryo - ICSI en reproduktionsform der ikke er årstidsbestemt

Jannie Spanner og Emma Lorenzen er de unge damer bag reproduktionsvirksomheden VetEmbryo - foto: H2R

Når reprodutionssæsonen ikke er årstidsbestemt

Selvom mørket havde sænket sig i hele landet, og den første sne meldt sin ankomst, så var alle pladser besatte den tirsdag aften, hvor VetEmbryo havde indbudt til deres første avleraften arrangement.

Det var en god blandet forsamling af “garvede” kunder, der allerede havde haft repro-succes hos VetEmbryo, helt nye potentielle kunder, og så H2R som var klar på “skolebænken” for at suge ny viden til sig.

Jannie Spanner og Emma Lorenzen havde sammen med deres team sørget for to store varmekanoner, sideplads til alle i enden af stalden, og før de gik igang var der friske sandwich og drikkelse, mens der efterfølgende var både kaffe og hjemmebagte kager.

Hvis ikke man var erfaren indenfor ICSI, så fik Jannie og Emma klædt alle rigtig godt på i alt fra etik, teknik, erfaring, råd, vejledning til succesrater.

Hvornår og hvorfor ICSI?

ICSI teknikken er nærmest altid en mulighed. Drømmen om et afkom efter præcis den hoppe, som man lige nu har i sporten eller ikke selv kan få føl. Måske er hoppen blevet for gammel til fortsat at bære eget afkom eller måske står man overfor at skulle tage afsked med sin hoppe, hvor man aldrig fik det afkom fra som man ønskede sig. Eller ønsket om at hoppen skal gå drægtig med eget føl ved siden, og samtidig have sikret nye stjerner i fryseren til senere brug.

Etikken

Når VetEmbryo teamet får en hoppe ind med henblik på at lave ICSI, foregår det rent teknisk ved et “indgreb” med en skrabeteknik for at tage æg ud (OPU). Indgrebet betegnes som invasivt, da skrabeteknikken foretages med en nål, men med stor erfaring og grundighed er proceduren kortvarig og som oftest uden gener for hoppen. I de tilfælde hvor hoppen viser ubehag bliver proceduren afbrudt. Hoppen er bedøvet under indgrebet, og hvis hoppen ikke er rolig og tilpas under den fastsatte maksimale mængde bedøvelse, forbeholder teamet sig ret til at afslå at gå videre i processen, med besked til ejeren om, at de ikke mener at det er en mulighed at tage æg ud til brug for ICSI. Det handler 100% om etik frem for resultater, fortæller dyrlægeteamet samstemmende.

Succesraten afhænger af flere faktorer

Der stilles krav til den fremtidige rugehoppe. Den typiske optimale rugehoppe er 3-8 år, i god almindelig huld, godt temperament, ingen historik om reproduktionsbesvær og generelt ingen abnormaliteter.

Emma viste teknikken hvordan man overføre embryonet til livmoderen - foto: H2R

Hvordan udføres tingene

Efter at have været på “skolebænken” og suget masser ny viden ind, var der vituel gennemgang af det hermetisk lukkede sterile laboratorium. Bagefter var mulighed for at se hvordan teknikkerne blev anvendt i praksis. Her kunne man komme helt tæt på i den virkelige verden, med unik teknik og viden udi reproduktionens spændende verden.

Her viser Jannie hvordan udtagning af æg fra hoppen foretages - foto: H2R

Få afklaret dine spørgsmål

Teamet omkring VetEmbryo er klar til at besvare dine aktuelle spørgsmål, så hold dig ikke tilbage og skriv dem en mail, hvor du fortæller om dine drømme/udfordringer, så kan i aftale en tid hvor i kan tage snakken lidt mere konkret over telefonen, inden du begiver dig ud i ICSI reproduktionsfarvandet.

Tag en tur forbi VetEmbryo´s hjemmeside her, hvor der er mange flere detaljer, prislister m.v.