Opslaget herunder på DRF´s facebook side 26. februar, fra A-dommer Christine Prip har ikke bragt sindene i kog, men derimod stor enighed, for hvis man følger med i kommentarerne under opslaget (78 kommentarer og 484 LIKES) er det en lind strøm af kommentarer, hvor ALLE ligesom Christine Prip ytre deres frustrationer over et nyt og ikke gennemarbejdet system, men som nu alligevel er implementeret overfor brugerne/medlemmerne som slags "beta version".
"Kære rideforbund. Jeg har nu over et par weekender været bruger af Live2 både som dommer, rytter og træner - udelukkende i dressurdisciplinen og mine observationer retter sig derfor kun til den del af systemet. Jeg ser en del problematikker i det nye setup. Rent praktisk er det ikke muligt at se hvilken dommer, der har givet hvilke point. Der mangler pladscifre og ofte forsvinder info om hestens afstamning, alder, osv. Systemet benyttes jo oftest på stævnepladsen og det er derfor til stor frustration at især mobilplatformen er så omstændig. Den er uoverskuelig og man skal scrolle frem og tilbage for at se point. Det giver dårligt overblik og resulterer i en helt unødvendig grad af besværlighed. I kür-klasser er det næsten umuligt at danne sig et overblik - også på computer. I det gamle system var der fint plads til alle informationer på samme screenshot så jeg forstår ikke denne ændring? Håber systemet stadig er på beta-stadie og at der vil blive rettet op på ovenstående Mvh. Christine Prip"
Note fra H2R
I alle større organisationer når nye systemer implementeres er det jo en kendt sag, at man inddrager "rigtige fagfolk og nørder", der bl.a. er daglige brugere/udviklere og som kender alle facetter af de ufordringer som et nyt system med forbedringer giver. Men som H2R ser situationen med et nye LIVE, så indeholder det ihvertfald ikke de forventede forbedringer, og et kig på DRF´s nyhed i dag vidner også om, at man godt er klar over at systemet ikke fungere. Ærgerligt at man tilsyneladende ikke har benyttet sig af "de rigtige fagfolk og nørder" inden systemet SKULLE i luften.
Nyhed på DRF i dag
DRF Event og DRF Live – nye partnere på stævnepladsen
Ved årsskiftet afløste DRF Event Stævnesystemet, og udrulningen af det nye DRF Live er i fuldt gang. Overordnet går det godt, om end der er nogle af jer, der oplever udfordringer med systemerne. Begge systemer er store og særdeles komplekse, og derfor vil der uundgåeligt være ting, der driller i starten – det er desværre umuligt at gardere sig mod alt i testfasen. Vi arbejder på højtryk på at løse udfordringerne, som de opstår, og vi er selvfølgelig klar til at hjælpe undervejs. Og hvis du selv, sidder inde med gode forslag og ideer, hører vi meget gerne fra dig.
DRF Live – det skal nok blive rigtig godt
Det gamle DRF Live har gennem mange år været platform for resultatvisning ved vores stævner, og systemet har tjent ridesporten godt. Der kommer dog et tidspunkt for alle IT-systemer må se sig overhalet af udviklingen, og Stævnesystemet og det gamle Live har nået pensionsalderen. Derfor har vi lanceret et nyt DRF Live, der arbejder sammen med DRF Event og DRF Go! og som rummer flere funktioner, der skal gøre stævneplanlægningen betydeligt nemmere for jer.
Vi er bevidste om, at der er været udfordringer med det nye Live her i starten, men det er sådan med komplekse IT-systemer, at nogle fejl og mangler først dukker op, når man kommer i gang – det er umuligt, at tage højde for alt i testfasen. Vi er dog i fuld gang med at forbedre systemet, og i denne uge får vi opdateret funktioner vedrørende:
- Summering af antal starter
- Åbning af baneskitser i nyt vindue
- Opdatering og oprydning i avlsinfo
- Ændring af farver i linjerne på visningerne
- Farver på roset-ikoner
I næste uge (uge 10) forventer vi at kunne udrulle opdateringer vedrørende:
- Dommernes placering
- Klubber uden link
- Optimering af kolonnevisning i kür-klasser
- Optimering af kolonnevisning i springmetoder
Vi er overbevist om, at det nye Live bliver en rigtig god stævnepartner for jer alle, og vi er i løbende dialog med brugere og stævnearrangører om udviklingsønsker, fordele og ulemper. Vores superbrugere står også klar til at hjælpe klubber og stævnearrangører, hvis der er udfordringer, og husk også, at det er muligt at stille spørgsmål og udveksle erfaringer på vores Facebook-side for stævnearrangører. Og hvis du sidder inde med gode ideer og konstruktiv feedback, hører vi meget gerne fra dig på go@rideforbund.dk.
DRF Event godt fra start
Implementeringen af DRF Event er overordnet gået rigtig godt, og vi får overvejende positiv feedback fra brugerne, der finder systemet brugervenligt og nemt at gå til. Der er dog, som nævnt ovenfor, altid startudfordringer med implementeringen af store komplekse systemer, men overordnet er DRF Event blevet taget rigtig godt imod.
Når klubber tager Event i brug, går vi i dialog med dem inden stævnet, så vi kan hjælpe dem godt i gang. Opstår der fejl eller andre problemer undervejs, er vi klar til at hjælpe, og efter stævnet er vi igen i dialog om feedback, så vi kan arbejde videre med at optimere systemet.
Kom godt i gang med DRF Event
Det første, I skal gøre, er at sikre jer, at jeres system lever op til de krav, der skal til for at understøtte DRF Event. Systemkravene finder I her. Herefter er I klar til at hente og installere DRF Event, og det gør I via dette link. Nogle brugere kan opleve problemer ved antivirus/firewall software eller versioner af databaser, eller udfordringer fordi private computere kan være fyldt med diverse programmer, der kan være svære at tage højde for. Skulle I få problemer, eller har I spørgsmål, kan I skrive til os på event@rideforbund.dk, og så hjælper vi jer godt i gang. I kan også finde os på Facebook-siden for stævnearrangører, hvor vi opdaterer jer, og hvor I kan dele erfaringer og søge hjælp.