Sammen er vi stærkest
Det lyder mest af alt som et politisk budskab, når det er værst. Men ikke desdo mindre ligner det desværre også mest af alt et politisk slagsmål, inden tingene kan blive formet til både Avlens, Sportens og Danmarks fordel.
Med et helt ekstraordinært Herning Horse Show i frisk erindring, med alt hvad hjertet kunne ønske sig for både store og små, er det nu tid til at Avl og Sport, på tværs af interessegrupper, for alvor tager hinanden i hånden med målet om endnu mere international dressursport til Danmark.
Et vellykket EM i Herning 2013, fulgt op med 2016 udgaven af Herning Horse Show, har uden tvivl sat sine tydelige aftryk i den internationale avls- og sportsverden, og det skal "vi" sørge for at følge op på nu.
Dansk Varmblod er nu også "godkendt" som international stævnearrangør
Svenske Therese Nilshagen var en af de ryttere, som var taget til Herning for at ride med i CDI3 Grand Prix turen på OLD hingsten Dante Weltino, og Therese kunne fortælle om gode opstaldningsforhold, styr på sikkerheden og gode træningsmuligheder - og ikke mindst en fantastisk arena at ride i, så for hende var der klart kryds i 2017 stævnekalender ved Herning også.
World Cup i Odense valgt fra
Fra prominente dressur gæster i Herning var det et utvetydigt "her skal da være World Cup" , det gjalt både fra Charlotte Dujardin og Isabell Werth. Og sidstenævnte kunne endda tilføje, at med de forhold som World Cup stævnet i Odense tilbyder for hestene, havde hun ingen grooms som ville deltage mere. På samme måde som 2015, efter alt at dømme, nok desværre også bliver sidste år, at den nu nykårede World Cup vinder Hans Peter Minderhoud, og hans partner Edward Gal, var i Odense.
Tyskland, Holland og Sverige med hver to World Cup kvalifikationer
Et hurtigt spørgsmål til nogle af de danske topryttere, som også var til start til CDI3 stævnet i Herning, om hvorvidt World Cup i Herning kunne være interessant, var med samme svar over hele linien - "ja, det kunne være rigtig spændende med World Cup i Herning", lød det fra bl.a. Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, Anna Kasprzak og Agnete Kirk Thinggaard.
Alle rytterne var enige om at "Det nye Herning" bestemt gav helt nye muligheder for international topdressur på dansk grund.
Med en World Cup termin mere på det internationale dressurlandkort i Danmark, ville der helt sikkert blive efterspørgsel på blandt rytterne, og en World Cup afdeling ville da være utrolig spændende at kunne tilføje Herning Horse Show, siger Casper Cassøe Krüth.
Værtsnationer til 2019, 2020 og 2021 World Cup finalerne
Med de muligheder som "Det Nye Herning" giver, er det højaktuelt at byde ind på World Cup finalen til Danmark i 2019. Udbudsmaterialet fra FEI er publiceret 15. marts, og den indledende bud-runde løber frem til 15. maj. Herefter følger flere datoer inden de endelige værter udpeges i løbet af efteråret 2016.
Med unge kræfter for bordenden i form af Hernings borgmester Lars Krarup og sekretariatschef for Dansk Varmblod Casper Cassøe Krüth, kombineret med Messecenter Herning, det "grå guld" fra DRF og de erfarne folk bag JBK Horseshows er det oplagt, at få Danmark med i kapløbet om værtsskabet for en World Cup finale i både springning og dressur.
Link til udbudsmateriale fra FEI